My Cart

Mini Cart

Käyttäjäkokemuksia

Feelmax -jalkineet juoksussa

 
Olen käyttänyt Feelmaxin kenkiä (enemmän tai vähemmän) nyt noin kolme kuukautta. Yleensä käytän niitä verryttelyssä (alku ja loppu). Sekä mahdollisesti myös verryttelylenkeissä. Kengät ajavat mielestäni erittäin hyvin paljasjalkajuoksun ideaa, joka on mielestäni todella tärkeä osa urheilua vahvistaen jalkapöydän ja nilkan lihaksia. Lähes koskaan ei ole mahdollista juosta oikeasti paljain jaloin, joten kengät ovat todella hyvä väline sen toteuttamiseen. Niillä voi juosta mielestäni säästä ja juoksualustoista riippumatta.
 


Kisakauden ja urheilutauon jälkeen aloitin harjoittelun uutta kautta varten lokakuussa. Akillesjänteeni oireilivat jo hieman kisakaudella ja sama oireilu jatkui treenikauden alkaessa. Myös Feelmaxin kengillä juostessa, alkuun akillesjänteet oireilivat, mutta ajan myötä oireilu katosi. Luulenpa tämän olevan juuri Feelmaxin kenkien ansiota, sillä muuta suurempaa muutosta kenkien suhteen en ole tehnyt. Lisäksi Feelmaxin kengät vahvistavat juuri tätä osastoa jalassa. Myös ennen kuin Feelmaxin kenkiin tottuu, ovat pohkeet koetuksella ja kipeytyvät, mutta tämäkin on vain osoitus siitä, että Feelmaxin kengät vahvistavat pohkeita, mikä on elintärkeää juoksun kannalta. Tämän vuoksi olen käyttänyt Feelmaxin kenkiä välillä enemmän välillä vähemmän, riippuen pohkeitteni kunnosta. Harjoittelussani juoksumäärät ovat nyt kasvaneet, kun keskityn nyt vain 400 metrin juoksuun, joten pohkeille tulee muutenkin aikaisempaa suurempaa rasitusta ja liika rasitus ei ole tietenkään hyväksi. Mutta harjoitusrasituksenkin vuoksi, tulee jalan polvesta alaspäin olla kunnossa.

Myös jalkaterän pienten lihasten olemassa olon ja tärkeyden moni helposti unohtaa. Tässäkin tapauksessa Feelmaxin kenkä on mainio apuväline, kun alku- ja loppuverryttelyn juoksee Feelmaxin kengillä, jalkaterän ja nilkan pienet ja tärkeät lihakset vahvistuvat kuin itsestään! 
 


Kaikin puolin olen siis ollut erittäin tyytyväinen Feelmaxin paljasjalkakenkiin!

Jaakko Lehtilä

 


 

Feelmax -jalkineet

Aloittaessani paljasjalkakenkäilyä kantapäässäni oli ikävä luupiikki. Luupiikki katosi käytettyäni Feelmax-jalkineita suhteellisen lyhyen ajan. Nykyään, jos kävelen tavallisilla lenkkitossuilla vähänkään pidemmän matkan, alkaa tuo vanha vaiva ilmoittelemaan itsestään.

JaanaH

“Luupiikki eli plantaarifaskiopatia (plantaarifaskiitti) on kivulias kantapään vaiva, josta kärsii elämänsä aikana noin 10 % ihmisistä (DeMaio, 1993). Nykyiset hoitolinjaukset ovat keskittyneet lähinnä vähentämään tulehdusta ja kipua, mutta huomiota ei juurikaan kiinnitetä kivun alkuperäisen syyn selvittämiseen, eikä näin ollen myöskään sen pysyvästi poistamiseen. Ylivoimaisesti tehokkain keino plantaarifaskioosin hoitamiseen pysyvästi, on käyttää kenkiä, jotka sallivat jalan luonnollisen asennon: ei korkoja, riittävän leveä lestin etuosa, sekä varpaille mahdollisuus olla alustaa vasten, mikä mahdollistaa päkiän ja varpaiden luonnollisen sivusuuntaisen leviämisen. Tällainen kenkä on tasapohjainen, riittävän leveä, eikä siinä ole kärkikäyntiä. Suosittelemme kenkiä, jotka ovat joustavia koko pohjan osalta.”

  

Feelmax -jalkineet Taekwon-Dossa

“Olen ollut onnekas, sillä olen päässyt käyttämään ja testaamaan Feelmax -jalkineita jo niiden tuotekehittelyvaiheesta lähtien. Näin olen päässyt myös vaikuttamaan omilla mielipiteilläni jalkineiden muotoiluun ja ennen kaikkea niiden ominaisuuksiin. Paljasjalkajalkine on loistava innovaatio ja se on ajan saatossa muuttanut myös omia harjoittelutottumuksiani, lisännyt turvallisuutta ja tuonut uusia mahdollisuuksia.

Kamppailulajeissa treenataan yleensä paljain jaloin ja itselleni paljasjalkatuntuma on ollut tärkeä asia myös oheisharjoittelussa.

Taekwon-Dossa kuten monissa muissakin kamppailulajeissa lähtö- ja pysähtymisnopeus sekä hyvä tuntuma alustaan ovat erittäin tärkeitä ominaisuuksia. Feelmax -jalkineiden tarjoama pito ja tuntuma ovat sopineet kaikille alustoille ja ne ovat mahdollistaneet harjoittelun myös ulkona. Olen käyttänyt Feelmaxeja myös ulkomaan leireillä niin hiekkarannalla juostessani kuin yleisurheilukentällä tai vaikka telinevoimistelusalilla harjoitellessani. Ajan saatossa Feelmaxit ovat tulleet mukaan myös vapaa-aikaan tai vaikkapa kilpailujen tuomarityöskentelyyn.

Paljasjalka harjoittelusta on myös viimeaikoina tehty paljon erilaisia tutkimuksia ja saatu käyttöä tukevaa tieteellistä faktaa. Näihin tutkimuksiin kannattaa kaikkien tosissaan harjoittelevien tutustua.

Itse käytän tossuja edelleen joka viikko useissa erilaisissa harjoituksissa sekä vapaa-ajallani.”

Mikko Allinniemi
6. Dan, kansainvälinen Taekwon-Do opettaja sekä moninkertainen MM-, ja EM-mitalisti

  

Feelmax -jalkineet juniorimäkihypyssä

Feelmax kevytjalkineet mahdollistavat liikkumisen ja harjoittelun jalkapohjatuntumalla, joka on verrattavissa avojaloin liikkumiseen. Tästä voi olettaa olevan hyötyä sekä terveyden että mäkihyppääjänä kehittymisen kannalta useastakin näkökulmasta tarkasteltuna.

Kevytjalkineilla liikuttaessa jalkapohjan pienet lihakset toimivat aktiivisemmin verrattuna tuetuilla jalkineilla liikkumiseen. Jalkapohjan lihasten parempi ja herkempi toimintakyky tehostaa kehon liike- ja asentoaisteja, ollen näin yhteydessä mm. kehittyneeseen tasapainokykyyn. Tasapainon hallinta on tehokkaan liikkeen tuottamisen eli myös hyvän mäkihyppysuorituksen perusta.

Oheisharjoittelussa hyvä jalkapohjatuntuma todennäköisesti korostaa harjoittelun tehokkuutta. Urheilujalkineista saatavan jouston, tuen ja vaimennuksen puuttuessa liikkeiden tuottaminen vaatii enemmän itse urheilijalta. Toki tämä näkökulma tulee huomioida myös rasitusvammojen näkökulmasta. Kevytjalkineet soveltuvat erinomaisesti luonnossa liikkumiseen ja ulkona harjoitteluun. Kovilla alustoilla tärähtelyä aiheuttava harjoittelu, kuten loikkiminen, ei välttämättä ole järkevää.

Liikkuminen ja harjoittelu jalkineilla, joissa ei ole kantakoroketta, tehostaa akillesjänteen luontaista venyvyyttä. Tämä auttaa nilkan liikkuvuuden kehittämisessä, joka on tärkeää hyvän valmiusasennon saavuttamiseksi mäkihypyssä. Vain hyvästä valmiusasennosta voidaan tuottaa tehokas ponnistus. Myös liikkeen vakiointi ja tehokas oppiminen vaatii hyvää ja vakaata valmiusasentoa.

Tehokkaassa ja hallitussa liikkeessä kehon eri osien on toimittava yhteistyössä kineettisen ketjun tavoin. Jalkaterän hallinta on olennainen osa tätä ketjua. Mäkihypyn ponnistuksessa jalkaterän hallinta on suoraan yhteydessä säären ja reisien linjauksien hallintaan. Tämä tarkoittaa kykyä kohdistaa voimantuotto haluttuun suuntaan voimien vuotaessa mahdollisimman vähän sivuille tai taakse.

Suosittelen Feelmaxin kevytjalkineita luontaiseen liikkumiseen, verryttelyihin ja ominaisuusharjoitteluun. Näin voit tehostaa tasapainoa, kehon hallintaa ja voimantuottoa, eli hyvän mäkihyppääjän tärkeimpiä fyysisiä ominaisuuksia.

Lauri Hakola – juniorimaajoukkueen vastuuvalmentaja
Liikuntaneuvoja, ammattivalmentaja, liikuntatieteiden opiskelija

  

Feelmax Vasko / crossfit

Testasin Vaskoja ja täytyy sanoa, että nämä tossut ovat ihan täysosuma. Ne ovat ihan huippukevyet ja itse kun pidän väreistä, niin myös hienot. Itse treenaan useimmiten crossfit-tyylillä ja olen muutaman kerran treenannut kovaa myös Reebokin kengillä, jotka on varta vasten tehty crossfitiin.
Vaskot ensikokemusten perusteella pesevät ne Reebokin kengät mennen tullen myös crossfit-treenissä.

Huipputuote!”

Eero Haapala

 
Feelmax jalkineet

Erityisesti vammautumisen jälkeen Feelmaxit ovat olleet mahtavat keksinnöt. Ne jalassa on kevyt tehdä jumppaa, siirtymisiä pyörätuolista kuntosalilaitteisiin ja takaisin sekä jumpata lattialla. Niillä ei voi liukastua, ei ole kantaa joka usein meikäläisillä aiheuttaa siirtymisissä tai muissa jaloilla tehtävissä harjoitteissa nilkan notkumisia, pahimmillaan nyrjähtämisiä. Pohja antaa tuntoa maahan jota vammasta johtuen on huonosti. Eikä ole pelottavia ulokkeita, nauhoja jotka aukeavat tai tarttuvat kiinni esim. juuri siirtymisten aikana.

Itse käytin mm. jumpassa, kuntosalilla, lennoilla ja muutenkin mukavat yleisjalkineet esim. kesällä kun liikun itsenäisesti pyörätuolilla.

En keksi mitään moitteen sanaa, vaan lämpimästi suosittelen kaikille!

Olen myös huomannut että käyttäessäni Feelmaxeja eivät jalkapohjat väsy, vaan verenkierto säilyy ja jalat voivat paremmin jalkapohjista. Ei ole lääketieteellinen fakta vaan oma tuntemukseni, joskin merkittävä.

Olisin todella iloinen ja kiitollinen jos voisin jatkaa treenejä Feelmaxit jalassa! Kestivät kyllä monia vuosia! Yst.terv.

Marjaana Huovinen
Paralympia pronssia keihäässä 2012

  

Feelmax Vasko

Olen käyttänyt Feelmax Vaskoa noin kuukauden. Kenkä on ollut käytössä paljon vapaa-ajalla. Harjoituksissa olen pitänyt kenkää 4:llä, keskimäärin tunnin mittaisella, juoksulenkillä. Lenkit on suoritettu pääasiassa talvisissa olosuhteissa lumisella ja loskaisella alustalla.

Päällisen materiaali on hyvä ja hylkii mielestäni riittävän hyvin vettä. Lumella jalat eivät kastu lainkaan. Loskaisella alustalla sukat kastuvat jossain vaiheessa lenkkiä, mutta jalat säilyvät lämpimänä siitäkin huolimatta. Korotettu pohjan reunus on hyvä.

Talvijuoksuun pohja tarjoaa mielestäni riittävän pidon. Pito on huonompi kuin nastoitetuilla talvijuoksujalkineilla, mutta ohut pohja mahdollistaa alustan liukkauden tuntemisen. Matala pohja pienentää myös nilkan taittumisen riskiä.

Tuntuma alustaan on mielestäni huomattavasti perinteistä juoksukenkää parempi. Lumen pehmeydestä huolimatta kengällä saa suhteellisen hyvän vasteen alustasta, jolloin taloudellinen ja rento juoksu on helpompaa talvisesta olosuhteesta huolimatta. Feelmax Vasko oli minulle mielenkiintoinen uutuus. Aiempina vuosina olen kamppaillut talvijuoksun kanssa, koska pehmyt alusta yhdistettynä vaimentaviin jalkineisiin huonontaa mielestäni juoksun taloudellisuutta liikaa. Vaskolla tuntuma on heti parempana lumen tuomasta pehmeydestä huolimatta.

Teemu Lemmettylä
Triathlon-ammattilainen

  

Feelmax jalkineet ja varvassukat

Olen käyttänyt pelkästään Feelmax-varvassukkia jo vuodesta 2002. Heti parin päivän tottumisen jälkeen varpikkaiden edut alkoivat aueta minullekin. Nykyään aina sillon harvoin, kun jostain syystä joudun laittamaan jalkaani “tavalliset” sukat, niin varpaat tuntuvat “ahdistavan” toisiaan ja tuntuvat ikävän nihkeiltä -etenkin urheillessa. Olen myös huomannut, että etenkin urheillessa jalat voivat paljon paremmin varpikkaita käyttäessä ja rakkoja ym. ongelmia on vähemmän.

Etenkin koska joudun matkustamaan niin paljon, on Feelmax-kevytjalkineista tullut tärkein osa jalkinearsenaaliani. Ne kulkevat lentokentillä vaivatta mukana pienessäkin kassissa ja sopivat niin salille, lenkille, kuin vapaa-ajankäyttöön. Uskon myös, että ihminen on rakennettu kävelemään paljain jaloin aina kun mahdollista. Feelmax-jalkineet sekä näyttävät hyvältä että ovat lähimpänä paljain jaloin kulkemisen tuntua, mitä voin kuvitella.

Markus Niemelä
Kilpa-autoilija

www.markusniemela.com

 


 

Feelmax varvassukat pyöräilyssä

Kiitokset Feelmaxin varvassukille.

Pidin niitä 24h ajon aikana ja olen positiivisesti yllättynyt! Sukista sain nyt kaverit jokapäiväiseen elämääni. Kaikki sukkiin liittyvät argumentit täyttyivät suorituksen aikana.

Tein uuden Suomen ennätyksen 24h pyöräilyssä 920km. Uskon, että sukilla oli oma osuutensa ennätyksen syntymiseen.

Vielä kerran kiitos.

Markku Saarinen

  

Feelmax Osmat juoksussa

Olen juossut Feelmax Osma juoksujalkineilla joulukuusta 2009 lähtien yhteensä yli 7000 km. Osmat sopivat ympärivuotiseen käyttöön. Niillä voi juosta niin lumella kuin sulalla maalla, kesällä ja talvella. Osmat sopivat hyvin maastossa juoksuun tai kävelyyn. Niillä voi juosta myös kovalla alustalla kuten asfaltilla, mikäli juoksuaskel on oikea eli juoksija laskeutuu ensin jalan keski- tai kärkiosan päälle. Feelmax Osmat sopivat myös kokeneelle “paljasjalkajuoksijalle” kisakäyttöön. Olen juossut muutaman maratonin ja kaksi ultrajuoksukisaa (6 h ja 100 km) näillä kengillä. Nykyisen maratonennätykseni olen juossut Osmilla.

Kengät ovat kevyet ja istuvat hyvin jalkaan. Oikean muotoilun ja riittävän leveän lestin ansiosta ne tuntuvat hyvälle jalassa. Jalkineen pohjat ovat ohuet, mutta ne kestävät yllättävän pitkään. Feelmaxeilla juostessa askel on lyhempi ja askellus on päkiävoittoinen. Kenkä ei ohjaa juoksua, vaan juokseminen on luonnonmukaisempaa. Palautuminen maratoneilta on kokemuksieni mukaan jopa hieman nopeampaa kuin tuetuilla juoksukengillä juostuilla maratoneilla.

Viimeksi käyttämäni “normaalit” juoksukengät aiheuttivat minulle lieviä vammoja nilkan alueella, mutta Osmia käyttäessä ne poistuivat kokonaan parissa viikossa. Kun aloin juoksemaan samoilla tavallisilla juoksukengillä uudestaan, vanhat oireet palautuivat.

Jarmo Väänänen,
maratoonari ja ultrajuoksija

 


 

Feelmaxit harjoittelussa

Feelmax varvassukat ovat tuoneet minulle vauhtia urheiluun ja vapaa-aikaan jo seitsemän vuoden ajan. Nykyään käytän myös kevytjalkineita osana harjoittelua. Jalkojen hyvinvointi on tärkeä tekijä matkalla menestykseen.”

Uudet Feelmax -juoksukengät ovat tehostaneet harjoitteluani. Käytän kenkiä päivittäin mm koordinaatio harjoituksissa, juoksulenkeillä sekä palauttavissa harjoituksissa. Kenkien avulla pystyn vahvistamaan jalkaterän lihaksia tehokkaasti. Hiihdon luistelupotku vaatii tehokkaat jalkateränlihakset ja juuri siksi kenkien käyttö päivittäin on tarpeen. Kengät hengittävät hyvin ja ovat miellyttävät jalassa lämpimälläkin säällä.

Antti Raatikainen, Maaninka
Ampumahiihdon nuorten MM hopeamitalisti 2009.
Tavoitteena Sotsin Olympialaiset 2014.

 

 

Contact Us