Ostoskori

Mini Cart

Tarinamme

Klassisia suomalaisia Reino®-kenkiä valmistanut yritys Lieksassa meni konkursiin vuonna 2019. Suomi Kenkä Oy osti tämän tehtaan konekannan ja jatkaa tuotantoa Lieksan Pankakoskella uusituilla kenkämalleilla ja tehtaan vanhaa henkilökuntaa käyttäen. Suomi Kengän tehtaalla valmistetaan myös Feelmaxin Suomessa valmistetut paljasjalkakengät.

ARVOMME ja VASTUULLISUUS


Meidän tavoite on valmistaa maailman mukavimmat kengät! Kengät, jotka ovat samalla myös luonnonmukaisia ja ekologisia: etsimme ja käytämme mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleista valmistettuja raaka-aineita kengissä, pakkauksissa yms., pyrimme tuotannossa vähentämään jätteen määrää minimiin ja etsimme myös keinoja vähentää tavarakuljetusten aiheuttamaan hiilijalanjälkeä mm. pienentämällä pakkauskokoja ja käyttämällä paikallisia tavarantoimittajia mahdollisuuksien mukaan.

Koska toimimme Suomen ja EU.n lainsäädännön ja määräysten puitteissa, ei tuotannossamme käytetä lapsityövoimaa, alipalkkausta, ylipitkiä työpäiviä, epäterveellisiä tai työturvallisuutta vaarantavia työoloja.

Valmistamme kenkiä sekä lapsille, että aikuisille

DESIGN

YKSINKERTAISTA. TOIMIVAA. MUKAVAA

Suomalainen ( ja Skandinaavinen) design on perinteisesti ollut pelkistettyä, hillittyä, minimalistista, laadukasta ja toimivaa. Nämä olivat lähtökohtia miltä pohjalta aloimme kehittämään ensimmäisiä kenkiämme. Haluamme käyttää perinteisiä – hyväksi tunnettuja - suomalaisia materiaaleja mahdollisuuksien mukaan. Halusimme tuoda markkinoille parannetun ja päivitetyn version perinteisistä ”tohveleista” jotta ne ovat monikäyttöisemmät, terveellisemmät ja mukavat.

Kenkämme on suunniteltu toimimaan jalan anatomian ja ergonomian mukaa.

Kengät soveltuvat myös jokapäiväiseen käyttöön.

 

HIILIJALANJÄLKI

Pyrimme minimoimaan valmistuksessa ympäristövaikutukset, mm. pakkausmateriaalimme on valmistettu kenkätehtaamme vieressä olevassa kartonkitehtaassa Pankakoskella. Kaikki Pankaboardin tuotteissa käytetty puuraaka-aine ja kuitu on hankittu laillisista ja kestävistä lähteistä ja että ne voidaan jäljittää 100-prosenttisesti.

 

Filosofiamme on luonnonmukainen liikkuminen kengillä, jotka rajoittavat mahdollisimman vähän jalan luonnollista liikettä. Ihmiset liikkuivat miljoonia vuosia paljain jaloin, vain nahkaiset ”kengät” jalassaan. Kivikauden ihmisilla oli vahvat ja terveet jalat! Astuvansalmen ”luolamiesten” tuhansia vuosia vanha hirvimaalaus logossamme kuvaa tavoitettamme palata terveiden jalkojen alkujuurille!

 

KENGÄT

Voimme käsi sydämmellä todeta, että valmistamme maailman mukavimpia kenkiä! Lähdemme suunnittelussa siitä, että kenkämme ovat anatomisesti jalan muotoiset, eikä päinvastoin

Kengät ovat leveät varpaiden kohdalta, jalkaterveyden yksi perusasioista on että kengän kärki ei saa puristaa varpaita lainkaan yhteen. Kengät istuvat kuitenkin hyvin nilkan kohdalta. Ne ovat tehty myös äärimmäisen kevyeiksi.

Pohja on ohut ja taipuisa, aktivoiden ja vahvistaen jalan pikku lihaksia ja jänteitä. Näin kenkä toimii oikealla lailla jalan luonnollisen ergonomian mukaisesti, ei sitä vastaan. Vahvat jalan lihakset ovat jalkaterveyden perusta. Kehittämämme pohjan ansiosta saavat tarvitsemaansa harjoitusta jokapäiväisessä käytössä – ilman mitään ylimääräisiä ”jalkatreenejä”.

Rakenteensa puolesta kenkä muotoutuu erinomaisesti jalan mukaan ja on säädettävissä eri tyyppisille jaloille.

Suunnittelemme kengät myös niin, että ne ovat mahdollisimman helppoja pistää jalkaan.

 

Suomi Kenkä, keltainen pohja
Suomi Kenkä, musta pohja
Suomi Kenkä, punainen pohja

 

AINUTLAATUINEN ULKOPOHJA

Valmistamme kenkiemme pohjat ”Ecorubber™ ” luonnonkumista johon sekoitetaan mukaan kierrätetyistä autonrenkaista saatua kumirouhetta sekä renkaiden valmistuksessa syntyviä kumijäämiä. Kumiseos vulkanisoidaan (=sulatetaan) suoraan kengän päälliseen kiinni, joka takaa erittäin lujan liitoksen. Kumiseoksesta pystytään käyttämään tuotannossa käytännössä 99,5%, joten jätettä ei tästä synny! Suoravulkanointi myös eliminoi liimojen käytön. Liimat ovat haitallisia sekä ympäristölle, että niitä käsitteleville työntekijöille. Tietääksemme mikään muu valmistaja maailmassa ei tee kierrätyskumia sisältäviä suoravulkanoituja pohjia tällä hetkellä.

Ecorubber

Pohja on erittäin joustava ja paksuudeltaan vain 3 mm. Se soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön,eikä jätä jälkiä lattiaan.

 

 

 

Tilaa kengät tästä!

Contact Us